četvrtak, 22. studenoga 2018.

Brzinsko keto pecivo


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Vjerujem da danas ima puno onih koji traže zamjenu za klasični kruh ili možda  bezglutensku varijantu koju bi mogli tostirati.
Ako ste na nekom programu prehrane koji zahtijeva smanjen unos ugljikohidrata, onda sigurno muku mučite ako inače volite kruh i sendviče. 


Budući da imam dosta takvih prijatelja, koji bi ipak ponekad voljeli pojesti nešto "kruhasto", isprobavala sam velik broj recepata i kombinacija, kako bih dobila nešto što se može tostirati i jesti kao sendvič. Ovo je jedan od mojih favorita jer je gotov za samo par minuta. (Ako nemate mikrovalnu, onda priprema ipak traje nešto dulje.)

Za jedan keto kruščić pripremite:

1 veće jaje
1 žlicu ulja
1 i pol žlicu kokosova brašna (poput ovog na linku, NE mljevenog kokosa za kolače)
pola žličice praška za pecivo
prstohvat himalajske soli


Istucite jaje, sol i ulje. Dodajte kokosovo brašno i prašak za pecivo. Tucite da dobijete jednoličnu smjesu. Ako želite, u smjesu možete dodati i neke začine prema vlastitom ukusu - od dimljene paprike, češnjaka u prahu, sušenog bosiljka, origana.. Eksperimentirajte. U slučaju da ne volite kokosovo brašno, umjesto njega upotrijebite 3 žlice bademovog brašna.


Kalup ili zdjelicu promjera 10cm malo namastite i u njega stavite smjesu. Pecite u mikrovalnoj pećnici 90-110 sekundi, ovisno o jačini vaše mikrovalne. Kod mene je dovoljno 90s. Ako pečete kruščić u pećnici, pecite 10 minuta na 200C. 

Izvadite, ohladite. Prerežite po sredini. Napravite sendvič po želji. Moj je od dimljene pureće šunke, sira i s BBQ zero umakom
Tostirala sam ga par minuta u tosteru, da se sir rastopi. Inače možete prvo testirati prerezane polovice pa zatim dodati šunku i sir, ako volite hrskavije sendviče.






Nema komentara :

Objavi komentar