nedjelja, 28. siječnja 2018.

Zobeni keksi s čokoladom i kikirikijem


Maja u suradnji s Priroda&DRUŠTVO 

Ovi keksići gotovi su za 20ak minuta pa su zgodni za pripremu, naročito kad zatrebate nešto slatko, a ne želite potrošiti puno vremena. Ujedno su i bezglutenski ako upotrijebite zobene pahuljice bez glutena i neko takvo brašno (heljdino, rižino..). Okus keksa podsjeća na Snickers čokoladicu, što se mnogima sviđa, ali ako ne volite kikiriki, zamijenite ga bademima ili lješnjacima.


Pripremite:

70-100g tamne čokolade
prstohvat himalajske soli
60g maslaca
2 srednja jaja


Zagrijte pećnicu na 180C.
Pomiješajte sve suhe sastojke, dodajte narezanu čokoladu i kikiriki. Zatim dodajte jaja istučena sa šećerom i otopljeni maslac. Miješajte spatulom, da se sve izjednači.
Žlicom grabite smjesu i slažite hrpice nalik keksima, na tepsiju obloženu papirom za pečenje. 



Keksi će se tijekom pečenja malo proširiti pa pripazite da imaju dovoljno mjesta. Pecite oko 12 minuta, zatim ih spatulom prebacite na rešetku, da se hlade. Od ove količine sastojaka dobit ćete 20-25 keksića, ovisno koliko velike kekse ćete raditi.






Nema komentara :

Objavi komentar