srijeda, 17. siječnja 2018.

Huevos rancheros


Maja u suradnji s Fitness.com.hr 

Iako je na fitness.com.hr #kraljicajaja Zorana, odlučila sam ipak podijeliti jedan recept s jajima, koji je u posljednje vrijeme jako često na meniju u mojoj kuhinji. Originalno jelo servira se kao rančersko, težačko, obilno, uz rižu, guacamole i narezani avokado.


Isprobali smo više varijanti dok nismo došli do ove, sa špekom, sirom i malo kiselog vrhnja, ali vi možete izostaviti te komponente ili Goudu koju sam ja koristila zamijeniti nekim slanim sirom poput fete ili jačim sirom poput kozjeg. Umjesto peršina možete upotrijebiti korijander. Količine su za dva obroka ili jednu jako gladnu osobu.

Pripremite:

1 srednju glavicu luka
2 režnja češnjaka
50g špeka
200ml pirea od rajčice ili sjeckane rajčice
timijan
origano
sol
svježe mljeveni papar
1 konzervu šarenog graha (240g ocijeđene mase)
80g ribane Goude ili sira po želji
2 žlice kiselog vrhnja ili grčkog jogurta
peršinovo lišće 
1-2 tortilje
4 jaja

Na malo maslinova ulja prodinstajte nasjeckani luk i češnjak. Posolite, da skratite vrijeme pripreme. Dodajte narezani špek i kad se prepeče, ulijte rajčicu. Ostavite na laganoj vatri, zatim dodajte timijan, origano, malo svježe mljevenog papra. Grah ocijedite i umiješajte u umak od rajčice. Neka krčka na laganoj vatri, a vi tortilje razrežite na trokute. Prepecite ih na tavi i poslažite na tanjur. Na toj tavi zatim ispecite jaja na oko. 


Na tanjur za posluživanje poslažite tortilje, preko njih grah, zatim posipajte sirom i stavite malo kiselog vrhnja, a preko toga jaja. Posipajte nasjeckanim peršinovim lišćem ili korijanderom. 
Ako volite pikantnije, u umak dodajte chili ili ljutu dimljenu papriku.



Nema komentara :

Objavi komentar