utorak, 14. studenoga 2017.

Paprika punjena junetinom i sorghumom ili sirkom


Maja u suradnji s Priroda&DRUŠTVO

Volim eksperimentirati s različitim žitaricama pa sam ovaj put upotrijebila sorghum ili sirak umjesto riže, ali vi papriku možete napuniti rižom, ječmom, pirom ili nekom drugom žitaricom po želji. Ukoliko ne konzumirate žitarice, u potpunosti ih izbacite. Ako pak ne konzumirate meso, onda upotrijebite bolonjez od leće, za koji ćemo uskoro objaviti recept. 

 Pripremite:

8-10 paprika
600g mljevene junetine
1 srednju glavicu luka
2 režnja češnjaka
1 jaje
svježe mljeveni papar
malo vode
6-8 žlica sorghuma ili sirka
2 žlice zobenog brašna
2 žlice crvene paprike
par žlica pirea od rajčice


Paprike operite, očistite i stavite sa strane. U većoj posudi pomiješajte meso, sitno sjeckani luk, češnjak i začine. Dodajte istučeno jaje pa rukama promiješajte, da dobijete kompaktnu, ali ne prezbijenu smjesu. Po potrebi dodajte malo vode. Sirak isperite pa dodajte u smjesu. Punite paprike, ali nemojte jako nabijati smjesu i ostavite malo mjesta na vrhu paprike, kako vam smjesa ne bi izlazila tijekom kuhanja. 


U posudi dovoljno velikoj za paprike ugrijte ulje. Dodajte zobeno brašno, miješajte i pazite da ne zagori. Dodajte crvenu papriku i zatim podlijte vodom. Ulijte i pire od rajčice. Posolite, popaprite. Možete dodati i korijen celera ili peršina, od njega će tekućina u kojoj se paprike kuhaju biti ukusnija.


Poslažite paprike tako da budu pokrivene vodom, smanjite vatru i kuhajte 40ak minuta.






Nema komentara :

Objavi komentar