subota, 7. listopada 2017.

Veganski browniesi s tikvicama


Maja u suradnji s Priroda&DRUŠTVO

Ako volite sočne, biskvitne kolače koji su brzo gotovi, isprobajte ove browniese. Možete ih pripremiti čak i u blenderu, bez miksera. U tom slučaju naribane tikvice i nasjeckanu čokoladu umiješajte na kraju, spatulom. 


Ovaj biskvit je jako zgodan i za torte. Ako ga ispečete u kalupu od 24cm, dobit ćete dovoljno visok biskvit da ga možete prepoloviti i premazati kremom.
Ako ne radite glazuru, u tijesto dodajte 4-5 žlica kokosova šećera ili nekog sladila u količini koja zamjenjuje tu količinu šećera.

Pripremite, za kalup 36x24:

2 žličice praška za pecivo
1 žličicu sode bikarbone
prstohvat himalajske soli
četvrt žličice vanilije u prahu
120ml kokosova ulja (ili nekog biljnog ulja po želji)
oko 200g naribanih zelenih tikvica
po želji 80g tamne čokolade


Pećnicu zagrijte na 180C.
Tikvice operite i naribajte. Ne morate ih guliti. Prosijte brašno, kakao i ostale praškaste sastojke. Dodajte otopljeno kokosovo ulje i bademovo “mlijeko”. Izmiksajte pa dodajte naribane tikvice i čokoladu narezanu na kockice.


Izlijte u tepsiju prekrivenu papirom za pečenje. Pecite oko 25 minuta. Izvadite iz pećnice, malo ohladite pa stavite na rešetku da se hladi. 


Prelijte glazurom po želji. Ja sam napravila bijelu glazuru od šećera u prahu i gustog dijela kokosova mlijeka. Miješajte pjenjačom šećer u prahu i kokosovo mlijeko, da dobijete gustu, ali tekuću teksturu i šarajte po po površini kolača. Ako želite, kolač možete poslužiti uz sladoled i/ili voće.








Nema komentara :

Objavi komentar