subota, 26. kolovoza 2017.

Panna cotta s posnim sirom i wheyjem od vanilije


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Ovu panna cottu možete pripremiti i bez wheyja. U tom slučaju smanjite mlijeko na 150ml. Ja sam upotrijebila whey s okusom vanilije, ali možete upotrijebiti bilo koji okus po želji.

Pripremite:

400ml grčkog/običnog tekućeg jogurta
250g posnog/svježeg sira

1 mjericu QNT wheyja od vanilije
200ml kravljeg ili bademovog mlijeka
1 vrećicu mljevene bijele želatine
sladila u količini koja zamjenjuje 75g šećera
pola mahune vanilije ili 4-5 kapi ekstrakta od vanilije



Namočite želatinu s 5 žlica hladne vode i ostavite da nabubri. Pomiješajte jogurt, posni sir, whey, sladilo i vaniliju. Zagrijte mlijeko skoro do vrenja pa u njega umiješajte nabubrenu želatinu. Miješajte pjenjačom da se želatina otopi i maknite s vatre. Lagano umiješajte mlijeko u mješavinu jogurta i sira pa smjesu izlijte u čaše ili zdjelice.

Ostavite nekoliko sati da se hladi u hladnjaku. Poslužite s voćnim preljevom ili kiselkastim pekmezom. Ja sam upotrijebila domaći pekmez od marelica.




1 komentar :