srijeda, 14. lipnja 2017.

Tjestenina s avokadom


Maja u suradnji s Priroda&DRUŠTVO

U posljednjih par godina društvene mreže prepune su avokada. Avokado na tostu, mousse od avokada, salate s avokadom, avokado s jajetom, guacamole... Zeleni se na sve strane. Ako već niste, probajte i ovakav umak za tjesteninu. Kremast je, ukusan i brzo gotov. Dok voda uzavri i tjestenina se skuha, vi možete pripremiti umak i za desetak minuta imati lagan i ukusan obrok.


U ovoj varijanti umak je prikladan za vegane, ali ako niste vegan, možete dodati malo grčkog jogurta u umak ili posipati tjesteninu ovčjim ili kozjim ribanim sirom.

Pripremite, za 2 osobe:

1 šaku mladog špinata (ili rikola, korijander, bosiljak...)
chili


Avokado prerežite po sredini i odstranite košticu. Izdubite meso avokada žlicom i stavite u blender. 


Dodajte špinat, krupno narezani češnjak, koricu i sok od limuna. Blendajte da dobijete kremasti umak. Otvorite blender, dodajte 2-3 žlice maslinova ulja i provrtite par puta da se prožme. Posolite, popaprite, dodajte malo chilija.


Ako želite, možete dodati i malo grčkog jogurta ili kiselog vrhnja. Da biste ga obogatili, dodajte i povrće po želji – cherry rajčice, sušene rajčice, masline, kukuruz, grašak, šparoge..

Tjesteninu skuhajte al dente i pomiješajte s umakom. Ako ne želite kuhati tjesteninu, napravite rezance od tikvica. Takva “tjestenina” prikladna je za low carb i druge dijetne načine prehrane.





Nema komentara :

Objavi komentar