utorak, 16. svibnja 2017.

Juha od komorača



Pripremite:

3 srednje velike glavice komorača
1 manji korijen peršina
2 mrkve
3 srednje velika krumpira
1 glavicu luka
4 režnja češnjaka
maslinovo ulje
sol papar
temeljac


Ogulite 2-3 sloja komorača, odrežite izdanke i tvrdi vrh pa odrežite i  spremite malo svježeg lista s vrha glavice.

Komorač, peršin, mrkvu, luk, češnjak narežite te pirjajte na maslinovu ulju oko 15 minuta. Posolite, popaprite pa nalijte s 2 dl temeljca ili vodom. Kuhajte 10 minuta pa dodajte krumpir narezan na kocke.
Kuhajte da omekša.


Istucite sastojke spravicom za pire krumpir, dolijte s 7dl temeljca ili vode pa dodajte sitno narezano lišće komorača.
Želite li posve glatku kremastu juhu upotrijebite štapni mikser. Kad je juha u tanjurima, pokapajte limunovim sokom.



Nema komentara :

Objavi komentar