nedjelja, 9. travnja 2017.

Zdravi doručak s pahuljicama od 6 vrsta žitarica


Maja u suradnji s Priroda & DRUŠTVO 

Ovaj miks žitarica sadrži zobene, ječmene, pšenične, pirove, rižine i ražene pahuljice. Nije prikladan za one koji izbjegavaju gluten, ali ako ste osjetljivi na gluten možete upotrijebiti neke druge, bezglutenske pahuljice. U Prirodi&DRUŠTVU je ponuda pahuljica doista šarolika i bogata pa ćete sigurno naći neke koje vam odgovaraju. 


Ove su pahuljice prikladne i za slana jela, pa ih možete upotrijebiti u juhama, varivima, ali i raznim kruhovima, pecivima, salatama, složencima, punjenjima za povrće (paprika, tikvice, patlidžani..). 


Pripremite, za jednu zdjelicu kaše:

100g jagoda


Pomiješajte pahuljice i grčki jogurt s vanilijom, dodajte malo heljdinog mlijeka. Jagode operite i narežite na šnitice. Sve promiješajte i ostavite da stoji 15ak minuta. Kašu ne trebate dodatno zaslađivati jer je jogurt dovoljno sladak. Ako upotrijebite obični jogurt, dodajte malo meda i vaniliju ili cimet.


Ako ne želite doručkovati pahuljice, možete samo preliti jagode Sobbeke vanil umakom.



Nema komentara :

Objavi komentar