nedjelja, 16. travnja 2017.

Krepka juha s rižom



Pripremite: 

600g junetine od prsa ili ramstek
4 mrkve
100g korijena celera
50g korijena peršina
peršinov list
3 oguljene  rajčice ili pelate
1 glavicu luka
sol
papar u zrnu
maslinovo ulje
pola šalice riže 
peršinovo lišće


Narežite meso na manje komade, povrće očistite, operite pa također narežite , ali nemojte usitniti. Kratko pirjajte na ulju, posolite, dodajte papar u zrnu, nalijte s oko 1l vode. Kuhajte na laganoj vatri oko 50-60 minuta.
Procijedite. 


Meso usitnite na komade veličine zalogaja, pa uz  mrkvu, peršin i celer vratite u juhu. Dosolite ako je potrebno, dodajte pola šalice riže dugog zrna, dolite vode da dobijete oko 1l tekućine.
Kuhajte oko 20 minuta. Prije posluživanja ostavite poklopljeno oko 15 minuta pa pospite usitnjenim peršinovim listom.

 

Nema komentara :

Objavi komentar