ponedjeljak, 26. prosinca 2016.

Krvavice s kiselim kupusom i tikvom


Maja za Fitness.com.hr

Pretpostavljam da većina ne voli krvavice, ali umjesto njih možete ispeći bilo koji komad mesa. Ono što se meni naročito svidjelo i odlučila sam ovdje podijeliti je Hokkaido tikva s kiselim kupusom kao prilog. Slatkoća tikve i kiselost kupusa savršeno se nadopunjavaju u ovom zimskom jelu. Za laganiju varijantu izostavite špek. 

Pripremite, za 4 osobe:

4-6 krvavica
2 srednje velike glavice luka
nekoliko žlica nasjeckanog špeka
800g kiselog kupusa
1 resku jabuku po želji
2-3 lista lovora
pola žličice zrna papra (prilagodite vlastitom ukusu)
pola žličice kima (u sjemenkama ili mljevenog)
1 žlicu slatke dimljene paprike
pola srednje velike Hokkaido ili butternut tikve (Hokkaido ne morate guliti)


Krvavice stavite u namašćenu tepsiju, poklopite i pecite oko 35 min na 200C. Dok se krvavice peku, pripremite kupus. 
Luk narežite na tanke šnite. Prodinstajte ga na malo masnoće, dodajte sitno narezan špek. Promiješajte, dodajte papar u zrnu, kim i listove lovora. Ostavite kratko, da začini puste miris.


Kupus ocijedite i po potrebi malo isperite da ne bude prekiseo pa bacite na prodinstani luk. Ako želite, dodajte jednu resku, na tanko narezanu jabuku. Promiješajte i pirjajte nekoliko minuta, dodajte dimljenu papriku. Poklopite na 20ak minuta i povremeno promiješajte.

Hokkaido tikvu dobro operite (ne morate je guliti) i narežite na kocke. Dodajte ih kupusu, da se pirjaju zajedno 10ak minuta. Otklopite krvavice u pećnici i zapecite ih. Po želji upalite opciju ventilator. Stavite krvavice među kupus i poslužite.
Nema komentara :

Objavi komentar