četvrtak, 8. prosinca 2016.

Juha od junećeg repa



Pripremite:

1 juneći rep (zamolite mesara da ga nareže)
1 veću glavicu luka
½ manje glavice celera
2 veća korijena peršina
2 narančaste mrkve
2 žute mrkve
list celera
list peršina
sol
crni papar u zrnu


Ogulite luk, prepolovite glavicu pa je malo prepecite na suhoj tavi. Korijenasto povrće ogulite i narežite na veće komade. List i stapke peršina i celera operite.
U hladnu vodu stavite sve sastojke.

Kuhajte na jakoj vatri dok juha ne prokuha. Smanjite vatru, pokupite pjenu pa kuhajte oko 50 minuta.
Kad je meso mekano, juhu procijedite i dodajte korjenasto povrće i knedle od grisa.
Dodate li u juhu komadiće kuhanog junećeg mesa dobit ćete kompletno jelo.




Nema komentara :

Objavi komentar