nedjelja, 13. studenoga 2016.

Piperade


Jeka prema receptu Gordona Ramsayja

Pripremite:

200g pršuta, pancete ili ljute kobasice
2dl temeljca
3 žlice maslinova ulja
3 glavice ljubičastog luka
3 režnja češnjaka
150ml crnog vina
1 žlicu pirea od rajčice
2 oguljene crvene pečene paprike
4 žlice pelata od rajčice
4 žlice slatkog vrhnja (možete i izostaviti)
4 jaja
peršin
timijan
sol
papar
ljutu papriku




Narežite pršut ili pancetu, a kobasicu na kolutiće. Prepecite na maslinovu ulju da dobije boju. Odložite na kuhinjski papir.


Imate li više masnoće od 2 žlice, odlijte, ako pak koristite pršut dolijte maslinovo ulje.  Sitno narezan luk i češnjak s malo timijana pirjajte oko 10 minuta. Podlijevajte temeljcem i pirjajte da ispari veći dio temeljca.  Zalijte vinom, dodajte sitno kosanu papriku, obje vrste rajčice i prepečeni pršut. Ako koristite vrhnje - umiješajte.


Pirjajte oko 15 minuta na laganoj vatri da dobijete finu ujednačenu konzistenciju. Popaprite i dosolite ako je potrebno. Razbijte jaja jedno po jedno pa ih ulijte u pripremljene udubine. Pecite još 10tak minuta da se bjelanjak stisne, ali da žumanjak ostane tekuć. Volite li ljuto posipajte jaja ljutom mljevenom paprikom.
Poslužite s kriškama prepečenog kruha.



Nema komentara :

Objavi komentar