petak, 25. studenoga 2016.

Ječmeni gris s mandarinama u karamelu


Maja za Priroda & DRUŠTVO

 Za dvije zdjelice pripremite:

3 dl organskog kravljeg mlijeka ili bademovog mlijeka za vegansku varijantu
3 žlice ječmenog grisa
prstohvat vanilije u prahu
1 žlicu meda ili drugog zaslađivača za vegansku verziju

3 mandarine
sok 2 mandarine i jednog grejpa ili naranče
2 žlice meda
nekoliko klinčića


Stavite mlijeko u posudu debljeg dna, dodajte vaniliju i med pa pustite da uzavri. Umiješajte gris, smanjite temperaturu i miješajte pjenjačom nekoliko minuta na laganoj vatri. Kuhani gris izlijte u dvije posudice i ostavite da se hladi.


U tavu stavite med, začine i sok grejpa i mandarine. Ako ne volite grejp, zamijenite ga narančom ili dodajte više soka od mandarina. Lagano miješajte, da se sok reducira, zatim poslažite mandarine narezane na šnite. Ostavite 2-3 minute pa maknite s vatre. 


Rasporedite voće po kuhanom grisu. Začine uklonite, kako okus ne bi bio preintenzivan. Poslužite toplo ili ohladite u hladnjaku.





Nema komentara :

Objavi komentar