srijeda, 1. lipnja 2016.

Graham raženi kruh s lješnjacima


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Pripremite:

350g graham brašna
200g raženog brašna
1-1.5 žličicu himalajske soli
2 žlice maslinovog ulja
pola žličice kvasca
oko 4 dl tople vode
oko 80g lješnjaka


Pomiješajte brašna, dodajte sol, kvasac pa zatim maslinovo ulje i vodu. Spatulom pomiješajte, da se sjedini. Kruh ne morate mijesiti, samo ga dobro promiješajte i ostavite pokriveno krpom preko noći da se diže. Ako trebate bržu varijantu, stavite cijelu vrećicu kvasca i dižite kruh oko 2 sata.


Ujutro premijesite kruh, dodajte krupno nasjeckane lješnjake, preklopite kruh kao kuvertu i ostavite na pobrašnjenoj podlozi da se kruh diže, dok se pećnica grije. Ja kruh pobrašnim bijelim brašnom jer mi takav ljepše izgleda kad se raspuca tijekom pečenja.


Zagrijte pećnicu na 250C, a u njoj i posudu u kojoj ćete peći kruh. Kruh stavite u posudu, precite 20ak minuta. Zatim smanjite temperaturu na 200C i pecite još 30ak minuta.




3 komentara :

  1. Odlično izgleda, nisu baš lješnjaci česti u kruhu nekako su to uvijek orasi.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja zapravo sve orašaste plodove stavljam u kruh.. Tako i sjemenke. Ne diskriminiram. :) :) U ovoj kombinaciji su mi super lješnjaci, a ako stavljam heljdino brašno onda su mi bolji orasi. :)

    (Maja)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja zapravo sve orašaste plodove stavljam u kruh.. Tako i sjemenke. Ne diskriminiram. :) :) U ovoj kombinaciji su mi super lješnjaci, a ako stavljam heljdino brašno onda su mi bolji orasi. :)

    (Maja)

    OdgovoriIzbriši