ponedjeljak, 18. travnja 2016.

Odresci u umaku sa salatom od leće



Pripremite:

600g svinjetine od karea
1 žlicu garam masala začina
maslinovo ulje
sol
malo brašna


Lagano potucite odreske i posipajte s malo brašna. Pecite na maslinovu ulju dok ne dobiju zlatno-žutu boju.
Zalijte s 1dl hladne vode, deglazirajte. Pirjajte 15 minuta pa dodajte garam masalu. Ako je potrebno, dodajte još malo vode u umak.


za toplu salatu:

150g zelene leće ili konzervu od 450g
2 struka mladog luka
2 mrkve
3 režnja češnjaka
sol
papar
kim
maslinovo ulje
aceto balsamico


Leću isperite pa kuhajte 15 minuta. Onu iz konzerve dobro isperite. Narežite povrće pa pirjajte na maslinovu ulju 2 minute. Dodajte leću, sve izmiješajte i premjestite u zdjelu.

Začinite paprom, acetom balsamicom i kimom. Salata je ukusna i hladna.




Nema komentara :

Objavi komentar