subota, 13. veljače 2016.

Čokoladni mousse s kavom



Pripremite:

250ml slatkog vrhnja
50ml jake crne kave po želji
malu čašicu Kahlua likera
350g tamne čokolade
4 jaja


Skuhajte jaku crnu kavu, procijedite i pripazite da nema taloga. U posudu debljeg dna stavite dva-tri prsta vode, a na nju plastičnu ili metalnu posudu u kojoj ćete otapati čokoladu. Stavite na srednje jaku vatru i zatim u posudu koja stoji iznad pare ulijte slatko vrhnje, crnu kavu i natrgajte čokoladu. Povremeno miješajte dok se sva čokolada ne otopi.


Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Žumanjke lagano istucite pjenjačom pa ih u tankom mlazu dodavajte u čokoladnu smjesu na pari. Tucite da se izjednači, tako da vrela čokolada termički obradi žumanjke. Maknite s vatre, dodajte Kahlua liker i umiješajte snijeg od bjelanjaka. Izlijte u posudice i ostavite bar 6 sati u hladnjaku.

Ako želite, možete istući 200ml slatkog vrhnja s 2 žlice šećera u prahu ili sa sladilom i ukrasiti mousse. Posipajte s malo kakao praha ili instant kavom u prahu.



Za mousse bez jaja pogledajte recept na linku - Čokoladna mousse krema bez jaja



2 komentara :

  1. Meni je bilo dovoljno da vidim Kava u naslovu.Ma fantastično!

    OdgovoriIzbriši