srijeda, 6. siječnja 2016.

Punjeni lignjuni




Pripremite:

800g očišćenih lignjuna
10kom zelenih maslina
2 pune žlice sitno narezanih suhih rajčica
1 žlicu pesta od motara (možete koristi i pesto od bosiljka ili rikule)
1 malu glavicu luka
2 režnja češnjaka
1 žlicu krušnih mrvica
list peršina
sol
papar
maslinovo ulje
2 dl crnog vina


Lignjunima odrežite krakove te polovinu količine sitno narežite. Usitnite masline, luk, češnjak i peršin. Pomiješajte sve sastojke: narezane krakove, povrće, dodajte pesto i pola žlice maslinova ulja. Posolite i popaprite. Punite "vrećice" lignjuna pazeći da ih ne prepunite jer bi se moglo dogoditi da se raspuknu.


Na hladno maslinovo ulje poslažite punjene lignjune zatvorene čačkalicama i preostale krakove. Kad meso lignjuna pobijeli i malo se napuhne bocnite svaki čačkalicom da se ne bi raspukli. Podlijevajte vinom i pirjajte 15 minuta.
Poslužite s kopriva palentom.



Nema komentara :

Objavi komentar