srijeda, 6. siječnja 2016.
Punjeni lignjuni
Pripremite:
800g očišćenih lignjuna
10kom zelenih maslina
2 pune žlice sitno narezanih suhih rajčica
1 žlicu pesta od motara (možete koristi i pesto od bosiljka ili rikule)
1 malu glavicu luka
2 režnja češnjaka
1 žlicu krušnih mrvica
list peršina
sol
papar
maslinovo ulje
2 dl crnog vina
Lignjunima odrežite krakove te polovinu količine sitno narežite. Usitnite masline, luk, češnjak i peršin. Pomiješajte sve sastojke: narezane krakove, povrće, dodajte pesto i pola žlice maslinova ulja. Posolite i popaprite. Punite "vrećice" lignjuna pazeći da ih ne prepunite jer bi se moglo dogoditi da se raspuknu.
Na hladno maslinovo ulje poslažite punjene lignjune zatvorene čačkalicama i preostale krakove. Kad meso lignjuna pobijeli i malo se napuhne bocnite svaki čačkalicom da se ne bi raspukli. Podlijevajte vinom i pirjajte 15 minuta.
Poslužite s kopriva palentom.
Oznake:
*Jeka
,
Gluten free
,
Miris mora
,
Zdravo i fino
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
Nema komentara :
Objavi komentar