petak, 4. prosinca 2015.

Namaz/dip od butternut tikve



Pripremite:

1 srednje veliku butternut tikvu
3-4 glavice ljutike ili 2 veće glavicu crvenog luka
himalajsku sol
svježe mljeveni papar
malo nasjeckanog medvjeđeg luka, vlasca ili drugog začinskog bilja po vašem izboru
2-3 žlice maslinovog ulja
po želji 1 mjericu wheyja bez okusa


Butternut tikvu operite, razrežite po dužini i očistite od koštica. Ogulite, narežite na veće kocke, stavite u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Dodajte očišćen i preplovljen luk. Pecite 20ak minuta na 180C, dok tikva ne omekša. Izvadite iz pećnice, ohladite.

Tikvu i luk zatim usitnite u multipraktiku. Dodajte sol, svježe mljeveni papar, maslinovo ulje i whey, ako ga koristite. Ujednačite smjesu. Umiješajte začine i dodatno začinite po potrebi.



Poslužite uz krekere po izboru. Ja sam ovaj put kupila (Basket) veganske krekere, ali možete ispeći vlastite, npr. one od sjemenki.

Od ove količine sastojaka dobit ćete dvije zdjelice umaka, poput moje na fotografijama.






Nema komentara :

Objavi komentar