četvrtak, 29. listopada 2015.

Hrskava Thai salata s kikirikijem


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Pripremite:

2 crvene rog paprike
1 zelenu papriku baburu
2 srednje velike mrkve
2 srednja krastavca
pola glavice mladog kupusa
malu glavicu zelene salate
3 mlada luka

za preljev:

3 žlice maslaca od kikirikija ili pola šalice oljuštenog kikirikija
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice jabučnog octa
2 žlice meda ili javorovog sirupa
prstohvat himalajske soli ili žlicu soja sosa
pola male žličice chili papričice
2 režnja češnjaka
komadić đumbira (2cm)
2 žlice lišća od korijandera ili peršina


Paprike operite, očistite i narežite na trakice. Mrkvu ogulite i narežite na štapiće. Krastavce prepolovite po dužini pa žličicom izdubite sjemenke. Narežite ga na šnitice. Kupus naribajte ili narežite.
Narežite mladi luk, sve promiješajte. Napravite preljev. Ako nemate maslac od kikirikija, sameljite oljušteni kikiriki ili samo salatu na kraju posipajte kikirikijem.


U blenderu pomiješajte sve sastojke za preljev, osim lišća od korijandera. Njega dodajte na kraju i još jednom provrtite. Zatim prelijte povrće, poslužite.




Nema komentara :

Objavi komentar