nedjelja, 27. rujna 2015.

Chimichurri


Argentinska ljubav prema steakovima kao i umijeće pripreme svih vrsta i rezova. Uz steakove je umak nezaobilazan, a chimichurri je jedan od omiljenih.  Riječ "chimichurri" potječe s početka 19. stoljeća.Smatra se da "che-mi-curry"  dolazi od "che mi salsa" (nešto kao: dodaj mi umak/začin!). Riječi su se spojile danas poznato ime "chimichurri".

 Pripremite:

100ml maslinova ulja
1 ljutu papričicu
20g listova peršina
4 režnja češnjaka
grančicu timijana
1 žlicu bijeloga vina
sol


Usitnite peršin, češnjak i timijan. Umiješajte u ulje sol,vino i isitnjenu papričicu. Polako dodavajte ostale sastojke i miješajte da se umak izjednači.


Ohladite.
Umak poslužite uz steak s pečenom crvenom paprikom ili ljutu salsu.






Nema komentara :

Objavi komentar