srijeda, 20. svibnja 2015.

Palačinke od heljdinog brašna


Maja u suradnji s Pelle gladni mačak 


Pripremite, za 10 palačinki:

200g heljdinog brašna
2 jaja
400ml mlijeka
prstohvat soli


Istucite jaja, dodajte mlijeko. Usipavajte prosijano heljdino brašno i cijelo vrijeme tucite pjenjačom. Dodajte malo soli. Ja nikad ne šećerim smjesu za palačinke, ali vi možete dodati žlicu-dvije šećera, dok tučete jaja.


Ostavite smjesu da stoji oko pola sata. Promiješajte i dodajte još malo mlijeka ako vam se učini pregusta. Lagano namastite tavu i ulijte smjesu. Nemojte prerano odvajati palačinku, nego se ipak strpite da bude pečena, kako ne bi pucala. 


Ispečene palačinke napunite namazom ili pekmezom po želji. Ja sam upotrijebila fenomenalan Pelleov pekmez St.Opuntia Passion, od marakuje i plodova opuncija kaktusa.





Nema komentara :

Objavi komentar