petak, 1. svibnja 2015.

Čokoladne pločice s heljdinim brašnom


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Znam, sigurno će neki od vas podići obrvu kada u sastojcima vide grah. No, grah zapravo odlično funkcionira u slasticama. Poprilično je neutralan pa ga možete koristiti za razne biskvite i kolače, a mnogi ga npr. dodaju i u kesten pire kako bi povećali količinu pirea.

Ovaj je recept bez glutena i veganski, ako upotrijebite javorov sirup, a ne med. Začine prilagodite vlastitom ukusu, a slobodno dodajte i malo ruma.

Pripremite:

3 lanena jajeta (3 žlice mljevenog lana + 9 žlica vode)
pola šalice heljdinog brašna
pola šalice suhih brusnica
nekoliko žlica javorovog sirupa ili meda
pola žličice stevije
1 konzervu crvenog graha (250g graha bez tekućine)
1 bananu
pola žličice cimeta
1 mahunu vanilije ili ekstrakt
pola šalice nasjeckane tamne čokolade ili badema
čokoladna glazura po želji


Sameljite lan i prelijte ga vodom, dobro promiješajte i ostavite da pusti svoju sluz.
Isperite grah.

Bananu, crveni grah i med (ako ga koristite) pomiješajte i usitnite u blenderu. Pomiješajte zatim suhe i mokre sastojke, dodajte nasjeckane brusnice i čokoladu (bademe) u smjesu i utisnite u kalup. Pecite 30min na 170C.




Ako želite, možete napraviti čokoladnu glazuru, tako da na pari otopite 100g tamne čokolade sa 70% kakaa i dodate 100ml kokosovog mlijeka ili slatkog vrhnja. Kad se glazura stisne, narežite i držite u hladnjaku.
 





2 komentara :

  1. Divno! Ovo će se definitivno isprobati, a do tada ide na pinterest! :)

    OdgovoriIzbriši