nedjelja, 21. prosinca 2014.

BLAGDANI ZA 50 KUNA



I nismo se pravo ni okrenuli - evo još jedna godina protutnjala. Ma koliko smo se nadali boljemu i ova je bila teška, recesijska s kišnim ljetom i sivim početkom zime. Nećemo se predavati jadu i kuknjavi nego ćemo se veseliti svakom sunčanom danu i očekivati barem malo snijega da prekrije zimsko sivilo.

I blagdanski stolovi pate. Koliko se god trudili nakupi se troškova pred praznike, pa u novu godinu ulazimo teška koraka opterećena minusima po računima i neplaćenim troškovima koji strpljivo čekaju na karticama.

Uz malo pažljivog izbora namirnica i možda malo više vremena u kuhinji, iako ni to nije uvjet, moguće je pripraviti ukusno jelo i obradovati i sebe i ukućane.    
Kad je o ribi riječ bakalar nije neizbježan ni obavezan. I od jeftijine ribe možete pripremiti sjajna jela:



Kad smo u mesnim jelima pečenke su neizbježne i dio su tradicije. I tu možete proći jeftino nabavite li svinjetinu ili piletinu. Varijante s carskim mesom su neiscrpne kao i s mesom od plećke. 





Piletinu našu nasušnu možete odjenuti u malo svečanije ruho i poigrati se s prilozima i salatama. Skromna namirnica može sjajno izgledati na svečanom stolu uz samo malo mašte.



 A što se juha, slastica i salata tiče – mogućnosti su neiscrpne.  
 Sretni nam i ukusni šparni blagdani!





Nema komentara :

Objavi komentar