ponedjeljak, 22. rujna 2014.

Vratina s rižotom od jabuka




Pripremite:

800g svinjske vratine narezane na odreske
1dl maslinova ulja
1 dl bijelog vina
nekoliko listova svježe kadulje
sol


Meso blago potucite, izmiješajte ulje i vino pa prelijte odreske. Ostavite da stoje barem 2 sata, povremeno okrenite odreske. Najbolje je ostaviti u hladnjaku preko noći. Prije pečenja odreske obrišite, blago posolite. Na zagrijanoj gril tavi pecite odreske sa svake strane 4-5 minuta.




za rižoto:

1 resku jabuku (mi smo koristile starinsku sortu "kanada" )
150g riže
2 glavice ljutike
3 žlice maslinova ulja
1/2 žlice maslaca
3dl povrtnog temeljca


Jabuku operite i očistite od sjemenki, narežite na tanke kriške, a ljutiku sitno narežite. Na maslinovu ulju pirjajte ljutiku pa kad postane prozirna dodajte jabuke. Umiješajte rižu pa polagano dodavajte temeljac, posolite. Miješajte cijelo vrijeme uz dodavanje temeljca dok riža ne omekša, ali zadrži oblik.




Poslužite uz odreske.
Želite li pikantan umak uz vratinu kuhajte preostalu marinadu na laganoj vatri da se reducira. Posolite i popaprite.







Nema komentara :

Objavi komentar