subota, 30. kolovoza 2014.

Lisičarke na kruhu




Pripremite:

250g lisičarki
4 glavice ljutike
2 žlice maslinova ulja
1/2 avokada
1 žlicu punomasnog kiselog vrhnja (ili grčkog jogurta)
1 žlicu svježeg sira
sol
papar
bosiljak


Gljive obrišite papirnim ubrusom odstranjujući ostatke zemlje pa ih narežite na veće komade. Na maslinovu ulju pirjajte sitno narezanu ljutiku. Kad omekša dodajte gljive i pirjajte još 5-7 minuta. Blago posolite i popaprite.




Avokadu izdubite meso pa ga izgnječite vilicom ostavljajući malo krupnije komadiće. Umiješajte sir i vrhnje, posolite pa izjednačite kremu.



U pola kreme od avokada dodajte pola od količine pirjanih lisičarki. Tostirajte kruh pa jedan dio namažite kremom od avokada s dodanim gljivama, a drugi dio namažite avokado kremom i na nju složite preostale gljive.

Posipajte svježim bosiljkom.






3 komentara :

  1. Moje omiljene pečurke,koje ovde vrlo retko andjem sveše i koje me što Englezi kažu koštaju hand and leg!Z avidim vam!

    OdgovoriIzbriši
  2. Baš sam danas kupila lisičarke na placu (s namjerom da ih prvi put probam) i naiđem na ovaj recept.Sve izgleda baš po mom guštu. Javim kako je ispalo ;)

    OdgovoriIzbriši