srijeda, 16. travnja 2014.

Dizani pleteni kolač s orasima, bademima, marcipanom i klementinama


Maja inspirirana receptom za Marcipanjaču s bloga Anini kolačići


Pripremite, za jednu štrucu:

300g glatkog brašna
pola vrećice suhog kvasca
50g šećera
125ml mlijeka
60g maslaca
koricu neprskane klementine


za nadjev:

100g mljevenih oraha
50g badema
70g marcipana
40g šećera
1 jaje


Ugrijte mlijeko, dodajte šećer i kvasac pa ostavite 10ak minuta. Prosijte brašno, dodajte mu uzdigli kvasac i otopljeni maslac. Promiješajte, naribajte unutra koricu klementine (ili naranče) pa zamijesite tijesto. Ostavite sat vremena da se diže prekriveno krpom u toploj prostoriji.

Sameljite orahe i bademe, dodajte šećer i nasjeckani marcipan. Umutite jedno jaje vilicom pa ga dodajte u smjesu. Ako vam se smjesa učini suhom, dodajte još žlicu-dvije kiselog vrhnja.




Razvaljajte tijesto u pravokutnik i premažite nadjevom. Zarolajte kao klasičnu orehnjaču i pritisnite krajeve. Razrežite roladu po sredini, od vrha do dna. Pletite dobivene "kobasice" u pletenicu, tako da preklapate jednu preko druge, da prerez bude prema gore, a slojevi s punjenjem vidljivi.




Pecite 40ak minuta na 160C. Posipajte šećerom u prahu ili prelijte sirupom od soka 1 klementine, 2 žlice slatkog vrhnja i 125g šećera u prahu.












Nema komentara :

Objavi komentar