utorak, 18. ožujka 2014.

Pojorski bronzinić


Maja inspirirana Pelleovim i Barbierijevim receptima


Pripremite:

1kg liganja ili sipe (+malo crnila)
100g ječma
200g leće
maslinovo ulje
3 glavice luka
3-4 režnja češnjaka
lovorov list
malo svježeg ružmarina
mali svežnjić peršinovog lišća
2dl bijelog vina
1/2dl prošeka
malo aceta balsamica
konšervu ili pelate
sol
svježe mljeveni papar


Posebno skuhajte u jednoj posudi orzo (ječam), u drugoj leću u vodi koju ste dodali veći luk, lovor, malo peršina i češnjaka. U drugoj posudi skuhajte gust brudet od lignji ili sipa.


Narežite ih na kolutove ili veće kvadrate i pirjajte sa sitno kosanim lukom, svježim lovorom, trunkom tek otkinutog vrška ružmarina, češnjakom, peršinom i paradajzom uz lagano podlijevanje bijelim vinom uz završni pečat jednog bićerina prošeka s kvasinom.




Kad se brudet zgusne, dodajte kuhani ječam i leću, posolite, popaprite, pirjajte još toliko da se sve prožme.




Poslužite s malo nasjeckanog peršina i jačeg kravljeg ili ovčjeg sira.







Nema komentara :

Objavi komentar