utorak, 4. ožujka 2014.

Heljdina kaša s voćem i orašastim plodovima


Maja inspirirana receptom s bloga Ja u kuhinji


Pripremite, za 2 porcije:

150g heljdine kaše
1 veću jabuku ili 2 manje
pola žličice cimeta
3 žlice suhih brusnica
5-6 suhih marelica
2 žlice lješnjaka
2 žlice badema
sok i koricu 1 naranče ***
med ili sladilo


Heljdu skuhajte u 300ml vode na umjerenoj vatri. Kada se skuha i upije tekućinu, dodajte sladilo ili med, narezane suhe brusnice, marelice ili neko drugo suho voće po želji. Promiješajte i ostavite sa strane.
Nasjeckajte bademe i lješnjake, narežite jabuku na manje komadiće ili šnitice, iscijedite naranču i naribajte koricu.



U kašu umiješajte koricu i sok naranče, dodajte cimet. U tankom mlazu ulijte med ili umiješajte sladilo. Dobro promiješajte. Dodajte narezanu jabuku i orašaste plodove. Možete jesti i toplo i hladno.



***
Umjesto korice i soka naranče te sladila u ovakvim kašama često koristim 1 žlicu Pelleovog pekmeza od naranče i kumkvata jer on u svoje pekmeze stavlja vrlo malo šećera, a okus je predivan.





Nema komentara :

Objavi komentar