ponedjeljak, 20. siječnja 2014.

Rolice s jabukama i cimetom




Pripremite:

za tijesto:

60ml mlijeka
50g maslaca
400g brašna
koricu 1 naranče
1 paketić suhog kvasca
50g smeđeg šećera
1/2 žličice soli
oko 1dl vode
1 jaje

za punjenje:

100g smeđeg šećera
1 i pol žličicu cimeta
3 žlice otopljenog maslaca
2 jabuke

za preljev:

125g šećera u prahu
2 žlice slatkog vrhnja ili mlijeka
ekstrakt naranče ili badema


Zagrijte mlijeko i maslac, da se maslac posve otopi. U velikoj posudi pomiješajte pola brašna, kvasac, šećer i sol. Promiješajte, dodajte vodu, istučeno jaje i mlijeko s maslacem. Miješajte ili miksajte pa postupno dodavajte ostatak brašna.


Stavite tijesto na pobrašnjenu površinu i mijesite 5 minuta, te po potrebi dodavajte još malo brašna. Ostavite tijesto sa strane, da stoji 10ak minuta i pripremite punjenje.





Pomijašajte šećer i cimet, a jabuke nasjeckajte na sitno. Ako je potrebno, jabuke iscijedite rukama.

Razvaljajte tijesto u pravokutnik, premažite s malo otopljenog maslaca. Posipajte šećerom s cimetom i nasjeckanim jabukama. Zamotajte tijesto u roladu. Koncem ili oštrim nožem režite šnite i slažite u kalup premazan maslacem. Dobit ćete 8 većih rolica.




Ostavite pokriveno 45 minuta da se tijesto digne. Pećnicu zagrijte na 190C.
Pecite 35 minuta, a ako vidite da rolice brzo tamne, prekrijte ih aluminijskom folijom.

Pomiješajte slatko vrhnje i šećer u prahu, dodajte ekstrakt po želji pa prelijte rolice.










2 komentara :

  1. Ovo je divno,kad počneš jsti pa ti se šećer zalepi za prste.To je ono prste da poližeš

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, draga Dzoli! :)
      Meni su takvi kolači jako dragi, baš zato što se lijepe! Hehe.. :)))

      (Maja)

      Izbriši