srijeda, 15. siječnja 2014.

KLASIKA




Naši dragi jedozovci i oni koji će to tek postati često nas mole da im damo naš recept za "obični bijeli kruh" ili  "ma obične kekse" ili "grah onako na juhu" ili "savijaču s jabukama kao bakinu"... 

Nisu rijetka ni pitanja zašto nemamo na blogu recimo dobošicu, Vasinu ili reform tortu. Neka jela iz internacionalne kuhinje koja su svjetski poznata i omiljena također nam nekako nedostaju pa smo odlučile malo se pozabaviti klasicima svjetske gastronomije.  




Nastojat ćemo se držati provjerenih recepata iz gastronomske literature s "imenom i prezimenom" kao što su: Larousse Gastronomique, Escoffiera, Pellaprat - Prvi kuhar svijeta, Velika knjiga kolača, Sve kuhinje svijeta, Mira Vučetić - Zlatna knjiga kuharstva...


Neka jela karakteristična za naše podneblje kuhamo po receptima i preporukama naših baka, mama, teta i prijatelja. Također koristimo i recepte iz Velikog narodnog kuhara kojega ima valjda svaka kuća bivše države.




U poplavi majstora i "majstorskih" savjeta diljem internetskih prostranstava, najezdi recepata za jela koja nose imena najpoznatijih jela iz svjetskih kuhinja, pokušat ćemo se vratiti korijenima i sjetiti se od čega smo krenuli svi mi amateri koji volimo dobru hranu.

Dobar nam/Vam tek!









Nema komentara :

Objavi komentar