Pripremite:
800g svinjetine od vrata
2 velike žlice pesta od motara
3 rajčice
2 režnja češnjaka
maslinovo ulje
1dl bijelog vina
1 glavicu luka
sol
papar
peršin
Narežite meso, posolite i popaprite. Prepecite na ugrijanom ulju oko 10 minuta da dobije rumenu boju. Odložite na toplo.
Na ulju na kojem se peklo meso pirjajte sitno narezan luk, oguljene i narezane rajčice i sitno narezan češnjak. Kad je povrće mekano, vratite meso i pirjajte još oko 15 minuta dolijevajući s 1dl bijelog vina.
Na kraju u umak umiješajte pesto. Nemate li ovaj sjajan pesto od motara dodajte svoje okuse: muškatni orašćić, korijander ili neki vaš tajni sastojak.
Svinjica je predivna, baš prava ljetna varijanta.
OdgovoriIzbrišiKad se uobrazim barem ću znati tko je kriv. Hvala Vam što moj pesto završava u ovakvim Vašim divotama.