petak, 26. travnja 2013.

Omlet s koprivama




Za jedan omlet pripremite:

2 jaja
2 žlice blanširanih, usitnjenih kopriva
sol
maslac
maslinovo ulje
papar
1/2 žlice slatkog vrhnja


Koprive posolite i popaprite. Istucite 2 jaja s malo soli i slatkim vrhnjem. Zagrijte 1 žlicu maslaca i 1 žlicu maslinova ulja.



Ulijte jaja u zagrijanu masnoću i pecite 2-3 minute pazeći da se omlet ne primi za dno tave. Na jednu stranu stavite koprive, malo ih razvucite pa preklopite drugom stranom omleta.
Okrenite i pecite još minutu do dvije.




Poslužite s grilanim kozjim sirom i malo umaka od kopriva. 









3 komentara :

  1. dakle jedino gdje treba prakse je kad preklapas omlet na pola. trebas dobru kuhacu il? koji je savjet tu?

    OdgovoriIzbriši
  2. e da i kak napravit umak od kopriva?

    OdgovoriIzbriši
  3. prevrtanje omleta i nije neka posebna vještina.Zamisli da je palačinka i da je hoćeš preklopiti.Dovoljna je šira lopatica.
    Umak od kopriva je u osnovi isti kao većina krem umaka od povrća:blanširane koprive,usitnjene,na malo maslaca bešamel osnova u koju se dodaju koprive.
    jeka

    OdgovoriIzbriši