petak, 29. ožujka 2013.

Jaja s kivijem





Pripremite:

6 jaja
150g pršuta
1 ljutu papričicu
1 žlicu slatkog vrhnja
1 kivi
2 žlice porta
200g rikule
maslac
maslinovo ulje
sol
papar




Istucite jaja metlicom, dodajte sitno narezan pršut i nekoliko listova usitnjene rikole, te jako usitnjenu ljutu papričicu. Posolite ako je potrebno. Dodajte jednu žlicu slatkog vrhnja kako biste dobili kremastu, laganu strukturu.

Pecite na maslacu i cijelo vrijeme tucite da se jaja ispeku, a da ne dobijete palačinkoliku masu, nego kremastu kajganicu.




Izdubite kivi i ispasirajte ga kroz cjedilo. Dodajte koju kap porta, oštrog papra i pola male žlice maslinovog ulja.

Servirajte ovu kajganu s malo plemenitog sira, rikulom i kukuruznim ili crnim kruhom.






Broj komentara: 8 :

  1. Mogle ste ovo objaviti i jučer pa da stignem kupiti kivi. :503:

    Više nego interesantan pristup jajima. Bravo !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, pa stigneš i danas po kivi.:D

      Hvala! :)

      (Maja)

      Izbriši
  2. to ja kuhala za natječaj na forumu.hr.Zaboravio Pellaprat...
    jeka

    OdgovoriIzbriši
  3. Pa da, s jajastog natječaja.

    A, što ćeš, u ovim godinama dok nije stric Alzi čovjek mora biti sretan. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Super da ste ovo ponovno objavile - bome sam i ja zaboravila, a svakako treba probati :)
    xavi

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe.. Baš nam je drago da smo vas podsjetile! :) :*

      (Maja)

      Izbriši
  5. Ja ovo prvi put vidim. Nisam ni znala da se kivi može kombinovati sa slanim jelima. A kako vam je kajganica ispala ovako kompaktna? Jeste li je stisnule u neku modlu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, mi svašta kombiniramo.:)

      Dok je još bila topla, stavile smo je u četvrtastu zdjelicu i ostavile da malo stoji pa onda servirale u tanjuru.:)


      (Maja)

      Izbriši