utorak, 19. veljače 2013.

ZDRAVO MA NON FANATICO
Zima se (valjda?) bliži kraju i već smo malo umorni od hladnih dana, snijega i mećava, lopata i bljuzgavice. Trebalo bi već blago mirisati proljeće.
Ako i ne miriše, probat ćemo ove zadnje dane zime malo osvježiti i pripremiti se za proljeće.

Kako imamo puno čitatelja i prijatelja koji se pridržavaju različitih režima prehrane koji uključuju ili isključuju određene namirnice, za takve ćemo pripremiti puno lijepih stvari.
Držat ćemo se nekih općih smjernica i pokušati koristiti što manje namirnica koje ne pripadaju našem podneblju, koliko je to god moguće smanjit ćemo količinu šećera ili koristiti zamjene.
Težište će biti na povrću, voću, žitaricama, ribi i začinima. Nećemo posve izostaviti ni meso, a ni deserte iako ćemo izbjegavati šećer i bijelo brašno.Nadamo se da će vas veseliti poznata jela u laganim verzijama i svakako slastice koje će biti "olakšane" i pripremljene na novi način.

Zdrav način prehrane, kakav Jedozovni duo podržava ne isključuje nijednu namirnicu apsolutno, ali se drži one mudrosti da je najvažnija ravnoteža. Nećemo štedjeti na začinima, aromatskim travama, maslinovom ulju i svježe ubranom povrću.

Reducirat ćemo termičku obradu, a povećati razinu ljubavi koju ulažemo u naše bavljenje hranom.
Uzdravlje svim jedozovnjacima!
4 komentara :

 1. Pratim vaše zanimljive postove i recepte i tako če biti i u buduče.

  OdgovoriIzbriši
 2. Hvala što nas pratiš.
  Nadamo se da ćemo te obradovati ovom novom temom.
  pozdrav
  Jeka

  OdgovoriIzbriši
 3. Obzirom da sam na "režimu" nestrpljivo čekam slijedeće postove ♥

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Nadamo se da će ti se svidjeti naše ideje i recepti! :) :)


   (Maja)

   Izbriši