srijeda, 30. siječnja 2013.

Čokoladna krema s proseccom


Jeka za Zagreb Chocofest


Pripremite:

1dl prosecca ili kojeg drugog pjenušca
2 jaja
200g čokolade s najmanje 70% kako mase
1dl slatkog vrhnja
2 žlice šećera



Tucite jaja sa šećerom da dobijete pjenušavu smjesu. Pjenušac stavite na parnu kupelj i polagano umiješajte jaja. Istucite pjenjačom u pjenušavu kremu.



Čokoladu otopite u slatkom vrhnju lagano miješajući nad parom. Malo ohladite pa umiješajte kremu od pjenušca.
Prije posluživanja ohladite.














Broj komentara: 6 :

  1. Obozavam kombinacije pjenusca i cokolade. Moram ovo isprobati! :D

    OdgovoriIzbriši
  2. koju to cokoladu koristite?

    OdgovoriIzbriši
  3. Za ovu kremu je korištena belgijska čokolada koje nema u maloprodaji.Isti rezultat ćete postići s bilo kojom kvalitetnijom čokoladom s višim postotkom kakao mase.
    Jeka

    OdgovoriIzbriši
  4. A što je ovo bijelo?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je par žlica pjenušave kreme, koju smo ostavile za dekoraciju prije nego smo umiješale čokoladu.
      Vi možete, a ne morate na taj način dekorirati kremu.:)

      (Maja)

      Izbriši