ponedjeljak, 5. studenoga 2012.

Liker od trnina




Pripremite:

400g trnina
200g šećera ili 2dl meda
5dl lozovače ili šljivovice




Trninama odstranite peteljke, spremite u staklenku te ih pospite šećerom ili prelijte medom. Ako ih ostavite na suncu trebat će vam oko 3 tjedna da se med ili šećer otope.




Ako staklenku držite u tamnoj prostoriji i povremeno je protresete bit će potrebno oko 6 tjedana da voće pusti sok. Takav sok intenzivnije je boje i okusa.



Voće i sok prelijte rakijom, protresite i ostavite još 2 tjedna u tamnoj prostoriji. Liker je izuzetno aromatičan i ima jako lijepu boju.









2 komentara :

  1. probacu ove godine,,u kom mesecu brati trnine i praviti liker,jel moraju biti plodovi dobro zreli,,hvala

    OdgovoriIzbriši
  2. Kasnim s odgovorom, ali i ne jer je sad najbolje vrijeme za branje trnina. Plodovi moraju biti zreli , lagano se trgati s grane.
    pozdrav

    OdgovoriIzbriši