srijeda, 17. listopada 2012.

Zobeni keksići s čokoladom i kavom


Maja za Zagreb Coffee&Chocofest

Pripremite:

130g sitnih zobenih pahuljica
50g krupnih zobenih pahuljica
50g integralnog brašna
100g čokolade sa 70% kakaa ili čokoladnih kapljica
70g smeđeg šećera
50g krupnije narezanih badema
3 žlice instant kave, sitno samljevene
60g maslaca
1 veće jaje
2 žličice praška za pecivo


Tucite šećer i maslac dok ne dobijete pjenastu smjesu. Dodajte joj razmućeno jaje. Sa strane pomiješajte praškaste sastojke, zobene pahuljice, krupno narezane bademe i sitno narezanu čokoladu (ili čokoladne kapljice). Pomiješajte obje smjese, da se sastojci dobro prožmu.



Grabite žličicom i oblikujte keksiće ili male hrpice. Poslažite ih na papir za pečenje i pecite 10ak minuta na 180C.











4 komentara :

  1. Super izgleda. Hvala na receptu :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala tebi! :) Nadamo se da ce ti se svidjeti! :)

    (Maja)

    OdgovoriIzbriši
  3. ne samo da super izgleda nego je prefino. hvala maja.

    piko

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema na čemu! Drago mi je da su ti se svidjeli. <3 :*


      (Maja)

      Izbriši