utorak, 11. rujna 2012.

Puding od Hokkaido tikve


Maja u suradnji s Fitness.com.hr
prema receptu drage prijateljice Marijane

Originalan recept:

300g hokaidice treba oguliti i nasjeckati na kockice, podlijati sa malo vode i pirjati dok ne omekša.
Kad je skroz mekana usitniti sa štapnim mikserom. U ohlađenu dodati šećer (po ukusu, ja sam stavila 3 velike žlice) izmiješan sa pet vrhom punih žlica škrobnog brašna i glatko izmiješati.

Od 1 l hladnog mlijeka uzeti nekoliko žlica  umiješati u smjesu sa tikvom kako bi je dodatno razrijedili (smjesa mora biti potpuno glatka).


Ostatak mlijeka staviti na vatru uz dodatak sjemenki mahune vanilije ili vanilije u prahu da zavrije. Vruće mlijeko maknuti s vatre, polako umješati smjesu od tikve, pa uz neprestano mješanje vratiti na vatru dok ponovo ne zakipi. Miješati kratko dok se ne počne zgušnjavati kao i puding iz vrećice.

Još toplo izlijati u posudice koje su isprane hladnom vodom.


Što sam promijenila:   Umjesto šećera koristila sam Steviju, a umjesto kravljeg upotrijebila sam 7dl bademovog mlijeka. Osim cimeta dodala sam i malo muškatnog oraščića.  

Ovaj puding možete upotrijebiti i kao kremu u kolačima. Odlično paše s kiselkastim voćem.



4 komentara :

  1. Znači u ovom se receptu bundeva mora oguliti?
    Kako ju je najlakše očistiti? izgleda stvarno super na slikama

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! :)

      U ovom receptu je oguljena.:) Ja uvijek imam ranije ispečenu, oguljenu i smrznutu Hokkaido tikvu pa je samo odmrznem i koristim za razna slana i slatka jela. Kada se ispeče, vrlo ju je lako oguliti.:)

      Kad gulim sirovu, kao naša prijateljica od koje smo preuzele recept, razrežem je, gulim nožem i onda dalje pripremam kao što je navedeno u receptu. :)

      (Maja)

      Izbriši
  2. taman sam te htjela pitati kako bi funkcioniralo sa zamjenskim mlijekom i alternativnim sladilom i vidim komentar o steviji i bademovom :zubo: pretpostavljam da ako radim s agavom, smanjim mlijeko.

    radim to svojim malim gostima uskoro. hvala jedozovnjače.

    piko

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hihi.. :D Da, ja sam napravila svoju verziju, bez šećera.:D

      Mlijeko za svaki slučaj smanji pa lako razrijediš ako bude potrebno.

      (Maja)

      Izbriši