subota, 1. rujna 2012.

Hokkaido razljevača


Maja prema Pellapratovom receptu - link 


Pripremite:

60 dag naribane Hokkaido tikve
25 dag kozje skute ili svježeg, ocijeđenog sira
2 dl kiselog vrhnja
2 jaja
svježe mljeveni papar
sol
2 dl oštrog brašna
1,5 dl kukuruznog brašna
3 dl mlijeka
1 dl gazirane mineralne vode


60 dag naribane Hokkaido tikve posolite, ostavite da stoji oko pola sata te ocijedite da ostane 40 dag. Sve sastojke izmiješajte mikserom, dok ne dobijete smjesu duplo gušću nego za palačinke. U ovu smjesu umiješajte ocijeđenu tikvu.

Klasični lim od pećnice (niski) obložite smočenim papirom za pečenje, nauljite ga i vratite u pećnicu pa sve ugrijte na 220 C. U vrući lim izlijte smjesu u debljini od cca 2-2,5 cm, pazeći da je ravnomjerno raspoređena. 




Pecite oko 30 min (ovisno o pećnici) dok razljevača nije na vrhu rumena i hrskava. Servirajte je vruću, uz jogurt s češnjakom. Navedena količina dostatna je za 1 veliku tepsiju od pećnice.  







3 komentara :

  1. Moze samo malo pojasnjenje; kod vas pise da je kolicina dovoljna za 1 lim, a na Pellepratovom blogu da je dovoljna za 1/2 lima? Hvala puno!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga roja, meni je ova količina taman bila za kvadratni pleh od starije pećnice u kojoj sam taj put pekla, a koji je nešto manji od ovih novijih.. :)

      (Maja)

      Izbriši
  2. Hvala Majo, na oko mi je izgledalo premalo smjese za lim, pa sam stavila u vecu tepsiju, bila je predebela, i duze sam je pekla, ali fina svejedno, sad znam za drugi put :)
    Hvala!

    OdgovoriIzbriši