nedjelja, 12. veljače 2012.

Pijani keksići s čokoladom


Maja za Zagreb Chocofest 
 
 Pripremite:

400g brašna
200g maslaca
100g šećera
2 jaja
malo soli
200g grubo narezane tamne čokolade
1dl ruma

Umiješajte šećer u brašno. Razmrvite maslac pa brzo mijesite s dva jaja, rumom i malo soli.
Dodajte čokoladu.
Ostavite tijesto na pola sata u hladnjak.
Na pleh vadite hrpice s dvije žličice ili formirajte keksiće.





Ako više volite čokoladne, u tijesto umiješajte 2 žlice kakaa i dodajte bijelu čokoladu.




U keksiće možete umiješati i suho voće, a dodati i neki drugi alkohol po želji.

Pecite 15tak minuta na 180 stupnjeva.


 </>


2 komentara :

  1. Koliko ih moram pojesti da se opijem? :) Super su!

    OdgovoriIzbriši
  2. hahaha
    Keksići su pijani,ti ne moraš biti.Ali ako baš želiš,zalijevaj ih dobrim rumom i uživaj.

    OdgovoriIzbriši