srijeda, 15. veljače 2012.

Jedozovni duo i na finalu Chocofesta


Jedozovni duo je bio dio velike, vrijedne ekipe entuzijasta koja je pripremala ovaj festival i svojim malim doprinosom dala podršku hrabroj i prekrasnoj ideji direktorice festivala Sanje Bančević Medenica.



Završni dan festivala pao je na 14.veljače - bolje ne može!

Na Valentinovo je priređeno nagradno kuhanje zamišljeno kao natjecanje u brzini, spretnosti i znanju u pripremi jedostavnog čokoladnog deserta. Jedozovni duo je osmislio izradu deserta od nekoliko osnovnih namirnica: visokokvalitetne čokolade, slatkog vrhnja, malo šećera. Kandidati, 20 parova, imali su na raspolaganju i dodatke: arome, lješnjake, kokos,maslac, chili, višnje, naranče...



Čokoladu vrhunske kvalitete darovao nam je ruski čokolatjer Korkunov, a bocu vrhunskog likera Mozart Mirabell.

Vrlo vrijedne nagrade su privukle 20 parova koji su prionuli kuhanju uz neopisivu gužvu i trčkaranje. 


Vlatka Pokos koja je vodila natjecanje  podizala je atmosferu opisujući što sve lijepo čeka tri prvoplasirana para u hotelu Falkesteiner u Zadru.
Žiri u kojem je bio naš proslavljeni kuhar gospodin Branko Ognjenović, Jelena Iva Nikolić, autorica bloga Sjedi&jedi i Jeka, kao članica Jedozovnog dua. 



Naprobavali smo se manje ili više uspjelih krema, pjena, čak i keksića, bombona... Bilo je i katranoidnih tvorevina i kamenih nakupina, ali bilo je veselo, zabavno i uzbudljivo.

Najviše su nam se svidjele - krema s lješnjacima gospođe Nade i njenog muža, jedna ugodna lagana krema s blagim okusom višanja para Matasović(?) i malo jača krema s dodatkom alkohola simpatičnog Gorana i njegove partnerice.


Sreći i veselju niije bilo kraja kad je direktor hotela Falkesteiner uručio nagrade najboljima.
Gospodin Ognjenović je pobjednicima uručio pregače s logom njegove Kuharske akademije i poziv na malo učenja i usavršavanja. 


Ali "to nije sve"- slijedilo je sljubljivanje vina i čokolade koje je pomogao Agrokor vrlo dobrim izborom vina, a vodila gospođa Sanja Muzaferija  iz  WOW  udruge (Women on Wine). Još smijeha, još zabave, probavanje vina i još nagrada...


Zatim je uslijedio veliki finale: trganje čoko skulptura - guljačem za krumpir!
Neopisiva je bila gužva koja se stvorila oko pagode u kojoj su stajale čokoladne umjetnine. Uz puno vriske, galame i smijeha sretnici su odnijeli doma desetak kila vrhunske Zvečevo čokolade, a mi popili malo finog Rose muškata i nazdravili za sljedeći festival.


Hvala Sanji koja je mislila na sve čokoladoljupce!!! 







2 komentara :

  1. Ovo je kao u pesmi Bijelog dugmeta: Šta bi dao da si na mom mjestu :-) Dakle, sve bih dala da sam bila na vašem m(j)estu!

    OdgovoriIzbriši
  2. hehehe
    Da si se prijavila za kuharsko natjecanje,bila bi na našem mjestu.
    Bilo je sjajno već dvije godine biti dijelom toga projekta.Ogroman interes posjetitelja i osmjesi na licima su nam najljepša nagrada.
    Jeka

    OdgovoriIzbriši