petak, 23. prosinca 2011.

Pork Fillet eu Papillote with Dijon, Fennel and Black Olives - Punjeni lungić


Jeka inspirirana receptom Tamasin Day-Lewis


Pripremite:

1kg svinjskog lungića
2 glavice koromača/1 kisela jabuka
2 glavice ljubičastog luka
2 struka celera
12 crnih maslina
maslinovo ulje, maslac
sol
papar
Pernod, jabukovača


za marinadu:

1 žlice meda, 4 žlice jabukovače, oko 1/2 litre vode

Natrljajte lungić medom pa ga držite u mješavini jabukovače i vode nekoliko sati. Prije pripreme meso obrišite, posolite i razrežite po sredini da dobijete sa svake strane "krilo". Lungić bi trebao podsjećati na leptira.


Za punjenje usitnite luk, komorač/jabuku, celer i masline. Kratko pirjajte na malo maslinovog ulja, posolite i popaprite. Ohladite.
Napunite lungić, prekolopite "krila" i zavežite kuharskim koncem.



Prepecite meso na mješavini maslaca i maslinovog ulja da dobije zlatnu boju pa ga položite u pleh.




Meso možete peći oko 35 minuta na 180 stupnjeva ili u velikoj tavi na štednjaku. Oprezno okrećite, nemojte meso bosti i zalijevajte ga jabukovačom ili bijelim vinom i s malo temeljca.




Što smo promijenile: 

Umjesto koromača koristile smo kiselu jabuku jer se okus koromača ne sviđa svakome. Ta je promjena uzrok što smo Pernod zamijenile jabukovačom. Uvele smo i mariniranje jer je nakon takve marinade meso neusporedivo sočnije.





Uz lungić odlično pašu karamelizirani luk i carpaccio od vrganja.






 

2 komentara :

  1. Doista je vrlo ukusno i dopušta kreativnost u biranju sastojaka punjenja.
    Drago nam je da se dopalo.

    OdgovoriIzbriši