četvrtak, 3. studenoga 2011.

Krema s likerom od kave


Maja za natječaj na Forum.hr


Pripremite:

3 žumanjka
200ml slatkog vrhnja
100g čokolade s najmanje 60% kakao mase
50g muscovado šećera
50ml nekog  kvalitetnog likera od kave (Marie Brizard Cafe, Kahlúa Mocha, Eblana...)


Istucite žutanjke s muscovado šećerom. Zakuhajte slatko vrhnje, maknite s vatre pa oprezno umiješajte jaja i usitnjenu čokoladu. Kratko vratite na vatru.


U još toplu kremu umiješajte liker i ohladite.


Hladnu kremu tucite da postane lagana i pjenušava.
Poslužite kao samostalan desert ili njome nadjenite kolač ili tuljce od lisnatog tijesta.
Ovom kremom možete spajati keksiće, ali tada nemojte tući ohlađenu kremu. Čvrsta i glatka bit će sjajna sredina između dva čokoladna keksića.


3 komentara :

  1. ooooo, čokolada i alkohol.... ma može li bolje?

    OdgovoriIzbriši
  2. Drago nam je da ti se sviđa! Mi obožavamo ovakve kombinacije, a krema je odlična i Baileysom. :)


    (Maja)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ma ne mzoe bolje ,stavrno iam divan ukus..i aj volim ovakve napitke:)

    OdgovoriIzbriši