petak, 7. listopada 2011.

Paprika punjena kupusom


Maja prema receptu iz kuharice Emila Keršeka 

Evo još jednog omiljenog zimskog podsjetnika na ranu jesen, također iz Keršekove kuharice. Ovu starinsku salatu još uvijek stignete pripraviti jer na tržnicama ima finih jesenskih paprika, a gomile zelja čekaju kiseljenje.

Pripremite:

3 kg paprika
2 glavice crvenog zelja
1L octa (10%)
250ml octa od 3%
4L vode
50g soli


Operite i očistite od sjemenki okrugle, podjednake paprike. Prelijte ih kipućim preljevom od 2l vode i 250ml octa od 3%.

Očistite i tanko narežite zelje, posolite ga, ocijedite i začinite kao svježu salatu. Ocijedite paprike i napunite ih salatom od zelja te složite u veću staklenku. Skuhate 2l vode i 1l octa od 10% sa solju. Ohladite i prelijte paprike. Na vrh staklenke stavite 2 drvena štapića da se paprika ne digne iznad tekućine. 


Što sam promijenila:

Upotrijebila sam bijeli kupus i u mješavinu octa i vode dodala malo šećera. Količinu odredite po vlastitom ukusu. 



Broj komentara: 5 :

  1. Baš lepo izgledaju - i u tegli i na tanjiru.

    OdgovoriIzbriši
  2. Pored cvekle ovo ej omiljena tursija mom tati.Voli akd se stavi i sir u ovo;) Divno izgleda;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Puno vam hvala! :)
    Meni je ovo najdraža zimnica i od malih nogu sam je pripremala s bakom. <3

    Maja

    OdgovoriIzbriši
  4. Na fotografiji iz kuharice piše zelje, ali da, misli se na kupus, kao što i piše u našem naslovu.

    U mnogim dijelovima Hrvatske kupus i zelje su jedno te isto, dok je npr. u Hercegovini zelje nešto drugo.;)


    (Maja)

    OdgovoriIzbriši