petak, 29. srpnja 2011.

Čokoladni sladoled s lavandom





Pripremite:

100 g čokolade s najmanje 60% kakao mase
300ml slatkog vrhnja
100g čokoladnih keksića
koricu i sok jednog neprskanog limuna
1 žlicu cvjetića lavande



Za naš sladoled koristile smo kod kuće pečene keksiće, ali možete ih zamijeniti i kupovnima. Istucite kekse  tako da ostanu malo veći komadići. Na pari otopite čokoladu u vrhnju i ohladite. Hladnu smjesu čokolade i vrhnja istucite da dobijete pjenušavu, a čvrstu smjesu.


Dodajte sok i koricu limuna i lavandu. Sve izmiješajte i stavite u plastičnu posudu koju možete spremiti u zamrzivač. Pokrijte plastičnom folijom i promiješajte svakih 20tak minuta. Ovisno o duljini hlađenja dobit ćete ili hladnu kremu ili kremast, bogat sladoled.





3 komentara :

  1. isuše, predivna lavanda, totalno predivna, aw
    sad sam ljubomorna kak pes
    a recept za sladoled obavezno probam
    sviđa mi se što je jednostavan i prirodan, bez 100 kerefeka i dodataka iz vrećica

    polly

    OdgovoriIzbriši
  2. Obožavam sve deserte u kojima se susretnu dobra čokolada i lavanda.
    Bravo Jedozovke !

    OdgovoriIzbriši