petak, 27. svibnja 2011.

Lijevana pita od sira





Pripremite:

3 jaja
5 žlica šećera
1 žlica vanili šećera
12 žlica brašna
6 žlica otopljenoga hladnog maslaca (možete zamijeniti uljem)
4 žlice hladnog mlijeka
1 prašak za pecivo
korica jednog neprskanog limuna

za nadjev:

500g svježeg sira
8 žlica šećera
4 žlice vanil šećera
1 jaje
1 žlica oštrog brašna
100g suhog grožđa
sok i korica jednog limuna


Za tijesto tucite jaja sa šećerom i vanil šećerom da bude pjenasto. Izmiješajte brašno i prašak za pecivo. U jaja naizmjenično dodavajte brašno i mlijeko i na kraju umoješajte maslac ili ulje i limunovu koricu. Tijesto mora biti dovoljno rijetko da se može lijevati u pleh. Ako je gušće, dodajte malo mlijeka.

Pola tijesta ulijte na dno namazanog pleha i pecite 10 minuta na 175 stupnjeva.


Dok se tijesto peče protisnite sir da nema grudica. Dodajte jaje,šećer i sve dobro istucite. Na kraju dodajte suho grožđe (možete ga i izostaviti), brašno, sok i koricu limuna.


 Izlijte kremu na prvi dio tijesta, prelijte preostalim tijestom i pecite 25 minuta na 180 stupnjeva.





Broj komentara: 6 :

  1. Ovo će se dopasti mom mužu! Možda mu napravim sutra. Hvala!

    OdgovoriIzbriši
  2. ovo mi je najdraža pita-sa sirom i grožđicama. Odlično izgleda, jako fino!

    OdgovoriIzbriši
  3. Pita izgleda predivno! Jedna od mojih najdrazih...:)

    OdgovoriIzbriši
  4. to je kolač koji najčešće radim jer ga svi vole i pojede se začas
    i stavim brusnice u filu, više mi se dopadaju od grožđica
    jako, jako fino, njami
    polly

    OdgovoriIzbriši
  5. 6 žlica OTOPLJENOG HLADNOG maslaca???

    OdgovoriIzbriši
  6. Šljivka,
    maslac se otopi i 10tak minuta ohladi.
    Ulije se u tijesto.

    OdgovoriIzbriši