četvrtak, 3. veljače 2011.

Mousse od čokolade





Pripremite:

30g maslaca
230g čokolade (55 %kakao mase)
70g čokolade (70% kakao mase)
100g slatkog vrhnja
4 bjelanjka
50g šećera u prahu
2 žumanjka


Maslac i čokoladu otopite na pari pazeći da voda nad kojom miješate masu ne prokuha. Zagrijte (pazite da ne zavrije) vrhnje i polako ga dodavajte u smjesu čokolade i maslaca.


Istucite bjelanjke sa šećerom u prahu. Žumanjke malo istucite vilicom pa dodajte u još vrelu masu čokolade i maslaca. Na kraju oprezno dodajte istučene bjelanjke.


Podijelite mousse u zdjelice i ostavite u hladnjaku najmanje 4 sata.


4 komentara :

  1. čini mi se - prava bomba.
    probaćemo
    mile

    OdgovoriIzbriši
  2. E, ovo je za mene najbolji desert!
    Jedino što se moramo voljeti tajno i griješiti kratko (ali slatko) :)

    OdgovoriIzbriši