petak, 11. veljače 2011.

Medena srca s đumbirom


Maja prema receptu iz Velike knjige kolača


Pripremite:

20 dkg meda
12 dkg šećera
5 dkg maslaca
1 jaje
malo soli
2 dkg ušećerenih korica naranče i/ili limuna
1/2 žličice samljevenog cimeta
prstohvat samljevenih klinčića
2 žlice naribanog đumbira (ili onog u prahu)
500 g brašna
1 prašak za pecivo
1 bjelanjak za premazivanje


Namažite maslacem tepsiju od pećnice ili stavite papir za pečenje. Zagrijte med, šećer i maslac te ih miješajte dok smjesa ne postane glatka.
Maknite s vatre i miješajte dok se napola ne ohladi. Sitno nasjeckajte ušećerene korice.
U smjesu od meda dodajte korice, cimet i klinčiće, a zatim i jaja istučena sa solju pa unutra prosijte brašno i prašak za pecivo.




Zamijesite tijesto i razvaljajte ga po pobrašnjenoj površini. Pećnicu zagrijte na 220C. Iz tijesta izrezujte srca ili oblike po želji i polegnite ih na limove. Premažite ih bjelanjkom i pecite 10-15min na srednjoj prečki.




Srca možete do polovice umočiti u otopljenu čokoladu ili tijesto možete razvaljati tanje pa zatim srca lijepiti po dva i dva nekim kiselkastim pekmezom.





3 komentara :