petak, 28. siječnja 2011.

Zimski paprikaš





Pripremite:

200g suhe slanine
1 par suhih pikantnih kobasica
1 glavicu luka
4 veća krumpira
suhe papričice
malo svinjske masti
kim
mljevena paprika
ukuhana rajčica
1 žlica brašna
papar
sol
1/2 dl bijelog vina


Narežite slaninu na režnjeve, kobasice na kolutove, a luk usitnite. Na malo svinjske masti, pola žlice je dovoljno, prepecite slaninu da pusti masnoću, ubacite luk i dinstajte da postane staklast. Dodajte kobasice pa uz malo vode dinstajte 10tak minuta. Kad voda ispari pospite brašnom i miješajte nekoliko minuta.


Dodajte krumpir i ponovo miješajte da se komadi krumpira oblože masnoćom. Dodajte rajčicu i papriku i zalijte s toliko vode da prekrije sastojke.


Kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta. Nakon toga prelijte s 1/2 dl bijelog vina, pričekajte da ispari alkohol, a zatim nalijte oko pola litre vode, popaprite i dosolite, ako je potrebno.



2 komentara :